DA LI STE AMBICIOZNI ILI NEORGANIZOVANI? Pogledajte šta vaš desktop otkriva o vama

Laptop Telefon
Pixabay.com

Vaš računar, odnosno način na koji ste organizovali ikonice na desktopu može otkriti vaše ambicije, želje... Mnogo otkriva i wallpaper koji ste izabrali.

 

Kako smatraju psiholozi, osim što pokazuje koliko ste vični korišćenju tehnologije, desktop može da otkrije i jeste li proaktivni kao osoba ili tek reaktivni – oni koji čekaju da se nešto dogodi pa tek onda deluju.

Zaposleni koji personaliziraju radnu površinu na svom računaru otkrivaju time mnogo o sebi. Mnoge studije pokazuju da se analizom desktopa mogu otkriti mnoge stvari o osobi koja taj računar koristi, kao što su osobnost, navike i ambicije.

Pregledom niza radnih površina zaposlenih u kompanijama pronađeno je par faktora koji otkivaju neke strane osobnosti.

Tako na primer previše ikona na desktopu upućuje na to da je osoba neorganizovana i možda nesigurna u sebe. Ljudi koji na radnoj površini imaju fotografiju koja podseća na njihov raniji uspeh svojim kolegama otkrivaju svoju egocentričnu stranu, smatraju psiholozi.

Ikone razbacane po radnoj površini govore da je osoba je neorganizovana i lako gubi fokus.

Jednak broj ikona s obe strane govori da osoba ceni ravnotežu i proporcije i u napetim situacijama zna da zadrži hladnu glavu. Voli biti organizovana i ne voli nered.

Mnogo redova ikona pokazuju osobu koja želi da ima sve u svojim rukama, voli osećaj kontrole, ali s druge  strane je pomalo neorganizovana.

Šta wallpaper otkriva

Takođe, i wallpaper koji koristite otkriva neke stvari o vama.

Oni koji su kao wallpaper postavili neku umetničku sliku o sebi vole misliti kao o kreativcima.  

Oni koji na desktopu drže omiljeni citat neretko njime otkrivaju svoj životni moto.

Držite li fotografiju prijatelja pokazujete kako su oni vaša snaga, te da ste svesni da uz njih svoje bitke ne morate voditi sami.

Fotografija neke prirodne lepote služe vam neretko, smatraju psiholozi, da usred radnog dana nakratko odmorite um i ‘pobegnete’ negde gde je mirno i gde nema haosa nema.