DA NAM ŽIVI, ŽIVI AJFON: Ove stvari URADITE ODMAH ako želite da vam baterija traje duže!

Ajfon
Printscreen/Youtube

Ukoliko imate utisak da vam zli mali ljudi sakriveni u Ajfonu srču bateriju... nećemo vam reći da niste u pravu!

 

Korisnici Ajfona ostaju verni Eplovim proizvodima, uprkos tome što se čini da im iz generacije u generaciju analitičari i kritičari nalaze sve više mana – kao što su, na primer, slušalice za najnoviji Ajfon 7.

Zato smo pokušali da im olakšamo muke i da iznađemo način da što više produže životni vek baterije u svojim mobilnim telefonima. Ako želite da vam baterija duže traje, ovo su savršeni saveti za vas.

– Isključite opciju “refresh” za aplikacije u pozadini.

Aplikacije koje su pokrenute u pozadini neprestano se osvežavaju, menjaju informacije o vašoj lokaciji i rade brojne druge prenose podataka koji vam crpe bateriju. Da biste to isključili (a možete da isključite za sve ili samo za poneke aplikacije), idite na Settings/General/Background App Refresh i onda se pozabavite podešavanjima ove opcije.

 

– Isključite WiFi i Bluetooth.

Kada su ove opcije uključene, vaš telefon neprestano traži moguće konekcije i bukvalno vam srče bateriju.

– Uključite automatsko podešavanje osvetljenosti ekrana.

Na maksimalno pojačanoj osvetljenosti ekran će vam iscrpeti više od čak 80% baterije. Idite na Settings/Display & Brightness/Auto-brightness i čekirajte ovu opciju ako biste regulisali potrošnju baterije.

– Isključite “autoplay” opciju na Fejsbuku.

Ovo je jedna od najzahtevnijih opcija sa kojom se bori vaš telefon. Da biste je isključili otvorite Fejsbuk aplikaciju, idite na More – Settings/Account Settings/Video and Photos/Autoplay – Never autoplay videos.

– Isključite “Parallax”.

Ajfoni imaju fabričko podešavanje koje omogućava lepše i lakše skrolovanje. Lepo je, ali i te kako crpi bateriju. Da biste to isključili idite na Settings/General/Accessibility/Reduce Motion/Deselect Reduce Motion.

– Uključite “Low power mode”.

Da biste podesili ovu veoma korisnu opciju, idite na Settings/Battery i čekirajte Low Power Mode.loading...