DA UŽIVATE BEZ TROŠENJA INTERNETA: Ovo su NAJBOLJE IGRICE za Android za koje vam ne treba WiFi

Mnogo je situacija u kojima nemate pristup Internetu, a baš biste zaigrali nešto na telefonu. Predstavljamo vam 20 zabavnih i besplatnih igara za kojima ćete moći da posegnete i kad nemate pristup bežičnom internetu.

Android
Foter / Stephane <3 / photo on flickr

1) Alto’s Odyssey

Za razliku od brojnih igara iz istog žanra, Alto’s Odyssey želi da vas umiri i primiri. Opustite se dok klizate niz peščane dine, skakućete kako biste prikupili bodove i zaobišli prepreke i izvodite salto unazad (jednostruki i dvostruki) radi stilskog utiska.

2) Really Bad Chess

Really Bad Chess će vas izazvati na drugačiji način razmišljanja. U ovoj igri dočekaće vas klasična šahovska ploča, ali s potpuno nasumično odabranim figurama. Moguće je da ćete igru započeti s tri kraljice i jednim pešakom, dok će računar imati šest kula. Većinu onog što znate o šahu moraćete da zanemarite i da počnete da razmišljate izvan dosad zadatih okvira. Dok napredujete veštačka inteligencija ostaje na istom nivou, ali dobija bolje figure.

3) Mazes & More

Mazes & More je samo naizgled jednostavna igra lavirinta. Kad se najmanje nadate sačekaće vas s prljavim trikom iz rukava. Na primer, u načinu rada Darkness na početku možete videti lavirint. Nakon toga padne mrak, a vi morate naći put do izlaza oslanjajući se isključivo na malo svetla oko vas. U drugim načinima rada čekaju vas zaleđeni pod, niz zamki…

4) Once Upon A Tower

Umesto princa koji spašava princezu zatočenu u kuli, u igri Once Upon A Tower priča je drugačija: princ je mrtav, a princeza rastura čekićem sve koji joj se nađu na putu ne bi li uspela da pobegne od zmaja. Čeka je okršaj sa svakojakim čudovištima, od trolova do paukova koji po zidovima gamižu, kao i brojne klopke koje se nenadano pojavljuju. I da, tu je i zmaj koji dahom prži sve na što naiđe. Čak je i gravitacija protiv naše junakinje.

5) Jungle Marble Blast

Jungle Marble Blast je arkadna igra poprilično nalik na legendarnu Zumu. Možete pucati po neprijateljima, skupljati nadogradnje i zabaviti se razmenom obojenih loptica. Mala je, dugačka i besplatna.

6) Quizoid

Quizoid je igra u kojoj ćete odmeriti snage sa – samima sobom. Postaviće vam hrpetinu pitanja (više od 17 hiljada u 17 kategorija) s više mogućih odgovora među kojima se krije pravi. Protiv veštačke inteligencije možete odigrati igru 20 pitanja ili isprobati na koliko pitanja znate da date odgovor u ograničenom vremenu.

7) Tank Hero: Laser Wars

Kao što joj naziv kaže, u igri Tank Hero: Laser Wars vozite tenk i nastojite da izbacite što više drugih tenkova koristeći laserski top. Na svakom nivou morate počistiti sve tenkove na mapi. Kako napredujete tako ćete se suočavati s raznovrsnijim tipovima tenkova, pronalaziti nadogradnje i zeznute lavirinte.

8) Sudoku (Fassor)

Googleova Play prodavnica krcata je aplikacijama za sudoku, među kojima brojne rade i kad nisu povezane s internetom. Fassorov Sudoku nudi četiri nivoa veštine, kao i mogućnost igranja na vreme. Moguće je ispisivati više brojeva u svakoj kućici, ali to će vas koštati 30 sekundi kazne. U bilo kom trenutku možete proveriti šta ste sve rešili ispravno, ako ste spremni i za to da budete kažnjeni.

9) Smash Hit

Iako već pomalo vremešna – datira iz 2014. godine – Smash Hit je i dalje zabavna pucačina u kojoj bacate čelične lopte na staklene predmete kako biste ih razbili u sitne delove. Dobićete bonus kad povežete više pogodaka zaredom. Pripazite da vas ne zakači komadić razbijenog stakla.

10) Traffic Rider

Kao vozač motocikla, u igri Traffic Rider dobićete priliku da izbegavate sumanuti gradski saobraćaj kako biste stigli prvi do cilja bez sudara i nezgoda. Trka može biti beskonačna ili s misijom tokom koje ćete morati da ostvarite brojne zadatke.

11) Major Mayhem

Major Mayhem duga je avantura za jednog igrača tokom koje se morate obračunati s nizom zločestih likova, pucajući ili bacajući bombe na njih. Oni će uzvratiti paljbu, pa pripazite! Posebne bonuse donose pogoci u glavu i ubistva u nizu, između ostalog. Nadograđujte oružje kad god vam se za to ukaže prilika.

12) Shadow Fight

Ako ste voleli Mortal Kombat i Street FighterShadow Fight je odličan izbor za vas. Na putu do sticanja titule pravog ratnika moraćete da savladate niz poteza i trikova. Na raspolaganju su vam dva dugmeta (udarac rukom i nogom), kao i pad pomoću kojeg se krećete.

13) Shadow Blade Zero

U igri Shadow Blade Zero postajete nezaustavljivi nindža Kuro, koji traži izgubljenog učitelja kojem mora da isporuči važnu poruku. Put mu se, naravno, prepreče neprijatelji s kojima mora da se obračuna i zamke koje mora da izbegne ili savlada.

14) Crossy Road

Crossy Road je igra s osmobitnom grafikom u kojoj ste pile koje želi da pređe put. Pri tom mora da izbegne automobile i potoke kako bi došlo do zelene trave. Zvuči jednostavno, ali teško da će vam dosaditi.

15) Lazors

Igra slagalica Lazors uspeva istovremeno da bude intuitivna i izazovna. Svaki nivo počinje s bar jednim aktivnim laserom i jednom metom ili više njih. Na putu će vam se naći ogledala, stakla i druge prepreke. Postavite ih tako da laserom možete pogoditi svaku metu. Čeka vas 280 levela koji postaju sve teži kako napredujete.

16) Asphalt Nitro

Za razliku od braće iz iste franšize, za Asphalt Nitro dovoljno je jednom preuzeti 110 MB kako biste ga mogli igrati. Pošto nije naročito zahtevan, funkcionisaće i na starijem hardveru. Grafika nije podjednako dobra kao u drugim naslovima tog serijala, ali igra je sasvim solidna. Na raspolaganju vam je 125 nivoa.

17) Plants vs. Zombies 2

Volite strategije? Dajte priliku igri Plant vs. Zombies 2, hitu iz 2013. godine! Iako pet godina stara, i dalje je među najboljim strateškim igrama za telefone. Naći ćete se na čelu vojske biljaka među koje žele da se ubace zombiji kako bi ih potamanili, a i vas s njima. Postavite biljke tamo gde mogu da unište zombije pre no što stignu da vam naude. To će vremenom postajati sve teže za ostvariti.

18) Pixel Dungeon

Ljubiteljima RPG avantura svideće se potpuno besplatna igra Pixel Dungeon. Odaberite ulogu, pa se bacite u potragu za avanturama u tamnicama. Što dublje kročite, to ćete više novih tajni, čudovišta, napitaka i čarobnih biljaka otkrivati.

19) Flick Soccer

Igru Flick Soccer ima odličnu grafiku, verno prenosi fudbalsku atmosferu i dobro postavljen engine za fiziku. Redovno biva nadograđena na godišnjem nivou. Cilj je, naravno, zabiti što više golova. kao i ponekad pogoditi središte pokretne mete.

20) Sea Battle 2

Ako ste se ikad igrali potapanja brodova pogađanjem gde je na mreži vaš suparnik postavio svoju flotu, Sea Battle 2 će vam pružiti priliku da se vratite u te dane i odmerite snage s veštačkom inteligencijom, ali i s drugim igračima. Kako ako nemate Wi-Fi, pitate se? Pa, pomoću Bluetootha! Možete čak u paru igrati i na samo jednom uređaju.loading...