Fejsbuk je platforma na kojoj se povezujete i komunicirate sa svojim prijateljima i porodicom.

 

S obzirom da svi imaju prijatelje koje nisu videli duže vreme i nemaju kontakt, Fejsbuk nudi opciju “Predlog za prijatelja” (Suggested Friends) koja radi na sistemu povezivanja vaših prijatelja na Fejsbuku i poznanika, te vam predlaže osobu za koju postoji verovatnoća da je zaista poznajete i želite s njom postati prijatelj i na ovoj mreži.

Ali u poslednje vreme funkcija “Predlog za prijatelja” počela je davati preporuke za osobe sa kojima nemate nikakve veze. Ako se pitate zašto je to tako, odgovor je u tome što društvene mreže koriste lokaciju smartphonea, te pomoću toga predlažu za prijatelje osobe koje se nalazi na istom području.

Ovo se obično dešava kada dva korisnika Fejsbuka budu na istom mestu u isto vreme, i koriste opciju check-in.

Opcija je za neke korisnike postala nametljiva, pa je moguće i isključiti. Sve što treba da uradite je da zabranite Fejsbuku pristup lokaciji vašeg smartphonea.

Za Android: Postavke> Aplikacije> Facebook> Dozvole> Lokacija> Isključeno
Ako koristite stariju verziju Androida, jedino rešenje je za pristup Fejsbuku iz Chromea, a ne iz aplikacije.

Za iOS: Postavke> Privatnost> Lokacijske usluge> Facebook i odaberite opciju “Nikada”.

Ovo će pomoći da prestanete dobijati iritantne predloge za prijateljstvo.