Profesor Gert Frolund Pederson sa danskog Univerziteta Arlbor je testirao 26 popularna modela mobilnih telefona i otkrio da određeni uređaji imaju problema kada se koriste levom rukom

 

Ako svoj iPhone držite u levoj ruci prilikom telefoniranja to može pokvariti kvalitet poziva jer ruka ometa signal antene. Naime, Apple-ovi uređaji su, prema istraživanju telekomunikacijskih vlasti Danske, Švedske, Norveške i Finske, kao i Nordijskog veća ministra, najgori kada je u pitanju kvalitet zvuka.

Kao najgori modeli označeni su iPhone 6S i 6S Plus.

Profesor Gert Frolund Pederson sa danskog Univerziteta Arlbor je testirao 26 popularna modela mobilnih telefona i poređao ih po kvalitetu antene.

Najboljih pet su:

5. DORO PhoneEasy 530X

4. Microsoft Lumia 640

3. Samsung Galaxy J1

2. Samsung Galaxy S5 mini

1. HTC Desire 626

Najgorih pet su:

5. iPhone 6S

4. iPhone SE

3. HTC 10

2. Microsoft Lumia 950

1. Huawei P9

Iznenađujuće je to što su se Apple-ovi uređaji našli na dnu liste.

– Apple je imao probleme i ima ih i dalje. Isto tako, izgleda da su problemi još veći sa njihovim novijim modelima, što je neverovatno – istakao je profesor Pedersen.

Div iz Kupertina je sa iPhone 4 modelom takođe imao velike probleme sa signalom i problem je nazvan “antenagate”.  Naime, antena je bila obmotana oko spoljne strane uređaja što je rezultovalo potpunim prekidom signala kada bi se telefon držao u određenim položajima.loading...