Ejpl je ‘razbio’ jedan od NAJVEĆIH MITOVA O TRAJANJU BATERIJA na Ajfon uređajima

Ajfon
Pixabay.com

Inofrmaciju je potvrdio šef centra za razvoj softvera u Ejplu.

 

Zatvaranje aplikacija na Ajfonu neće produžiti trajanje baterije. Drugim rečima, uvrežena praksa otvaranja prozora u kojem su prikazane sve aktivne aplikacije i njihovo isključivanje neće nikako uticati na to za koliko ćete vremena svoj Ajfon morati da stavite na punjač.

Kako piše Biznis insajder, informaciju da gašenje aplikacija nikako ne utiče na bateriju potvrdio je Kreg Federigi, šef centra za razvoj softvera u Ejplu.

Iako je ova zabluda već prilično uhvatila korene kod vlasnika Ajfon, bivši tehničar Ejpla i izvršni direktor Martiancrafta Kajli Ričter već je ranije napisao detaljno obrazloženje kako zatvaranje aplikacija ustvari može smanjiti trajanje baterije.

– Mnogo ljudi misli da zatvaranje aplikacija u krajnjem slučaju ne može štetiti, s obzirom da ionako nisu u funkciji. Međutim, sami proces isključivanja aplikacije zahteva određenu količinu energije – objašnjava Ričter.

– Pametni telefon danas ima dovoljno memorije da jednom otvorena aplikacija stalno radi. Ali za svaku aplikaciju koja se redovno koristi, često isključivanje i ponovno uključivanje može znatno smanjiti trajanje baterije – zaključuje Ričter.