FACEBOOK MENJA PRAVILA ZBOG TRAMPA: Zakerberg prinuđen da reaguje posle predsednikove objave

Mark Zakerberg kaže da će „Fejsbuk“ revidirati svoju politiku o upravljanju sadržajem, nakon što se ta društvena mreža našla na meti kritika zbog toga što nije uklonila kontroverzne poruke američkog predsednika Donalda Trampa.

Fejsbuk
Pixabay.com

U pismu zaposlenima, koje je kasnije podelio na svojoj Fejsbuk strani, Zakerberg je naveo da razume zašto je odluka da se Trampove poruke ne otklone sa te mreže, kako je to uradio Tviter, “razgnevila, razočarala i povredila mnoge”.

Fejsbuk će revidirati svoju politiku, posebno kada su u pitanju preterano korišćenje državnog monopola sile, naveo je Zakerberg.

Suosnivač i izvršni direktor Fejsbuka takođe se oglasio i povodom protesta koji su izbili širom SAD nakon smrti Džordža Flojda u Mineapolisu.

– Članovima crnačke zajednice poručujem da stojimo uz vas. Vaši životi su nam važni – napisao je Zakerberg.

Zakerbergove ocene dolaze dan nakon što je održao sastanak sa zaposlenima u Fejsbuku, od kojih su mnogi rekli da su besni i razočarani odlukom te mreže da ništa ne uradi povodom poruka američkog predsednika.

Rivalski Tviter označio je kontroverznu poruku Donalda Trampa, koja sadržavala frazu “kada pljačkanje počne, pucanje počinje”, da krši pravila te mreže i glorifikuje nasilje.

Upitan na sastanku sa zaposlenima zašto ništa nije učinjeno sa Trampovom porukom, rekao je da Fejsbukova pravila trenutno ne pokrivaju korišćenje sile od strane države, jer je državna primena sile zakonski dozvoljena.loading...