FACEBOOK NOVITETI: Uz ČESTITKU ZA ROĐENDAN sada možete da POŠALJETE I NOVAC

Facebook
Dnevno.rs/Kolaž

Facebook je uveo slanje novca uz čestitanje rođendana kako bi se finansirale „dobre priče“.

 

Nova opcija zamoliće vas par nedelja pre nego što dođe vreme za vaš rođendan da počnete prikupljanje novca iz nekog razloga – pomoć zajednici, pojedincu, organizaciji, za neki dobar razlog uglavnom. Nakon što se odlučite šta biste podržali za svoj rođendan, birate jednu od 750.000 organizacija kojima je moguće uplatiti novac, uz naznaku iz kog razloga i prikupljanje novca putem vašeg rođendana je omogućeno, a prijatelji vam uz čestitku mogu uplatiti parice na naznačen način koji će Facebook jasno istaći negde tokom čestitke.

Prikupljanje sredstava putem rođendana za dobre stvari nije nešto novo, ali takva Facebook praksa jeste. Ipak, to bi se moglo pokazati dobrim, jer Facebook rođendane slave gotovo svi, a mnogima neće biti teško da uplate dolar, pet ili više, po svom izboru, ako im se ponudi dobar razlog.

Novac je moguće prikupiti samo za neprofitne organizacije, kojih mnogi korisnici Facebook mreže nisu svesni i ne bi drugačije čuli za njih. Ova praksa je trenutno dostupna u SAD, ali Facebook, kao i sve servise, planira da je proširi na ceo svet, verovatno i u naš region.

The Next Web navodi da prijatelji s kojima se niste videli godinama sad možda imaju razlog više da vam čestitaju – i rođendan i to što činite da pomognete drugima…