FACEBOOK UVEO VELIKU PROMENU: Pogledajte kako se prave 3D fotografije

Facebook je predstavio novu funkciju pod nazivom 3D Photo koja slikama u News Feedu dodaje sloj dubine.

Fejsbuk Telefon
Pixabay.com

Društvena mreža ju je opisala kao “nov način da delimo sećanja i trenutke u vremenu sa zabavnom dimenzijom u News Feedu i VR-u”.

Nova funkcija može da uhvati razliku između subjekta u prvom planu i pozadine fotografije kako bi “scenama udahnula život dubinom i pokretom”.

Evo kako funkcioniše i kako da stvorite, podelite i gledate svoje 3D fotografije.

Šta je Facebook 3D Photo?

Nova funkcija je prvobitno najavljena u maju ove godine, a svrha joj je da daje dubinu slikama koje su uhvaćene dual sistemom kamera na mobilnom telefonu zahvaljujući softverskim poboljšanjima.

Kako gledati 3D Photos

Svako može da ih gleda uz pomoć mobilne aplikacije. Kada gledate ove fotografije, lagano pomerite telefon u stranu kako biste promenili perspektivu.

Kako se prave ove 3D fotografije?

Potreban vam je telefon sa dual kamerom kao što je iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS ili XS Max. Podržani su i drugi uređaji sa ovakvom kamerom kao što su Android modeli Galaxy Note 9 i LG V35 Thinq, ali je Facebook rekao da još nema podršku za njih.

Kako se pravi i deli 3D Photo

Počnite tako što ćete krenuti sa pravljenjem novog posta u Facebook aplikaciji, a onda kliknite na ikonicu sa tri tačkice kako biste videli sve opcije.

Odatle, otvorite 3D photo opciju kako biste otvorili folder sa portretima na iPhoneu.

Izaberite jedan. Stavite komentar i podelite.

Trenutno svi mogu da vide ove fotografije u News Feedu, a uskoro će im biti omogućeno i da sprave i dele 3D fotografije.

Facebook je najavio da će ova opcija svima biti dostupna do kraja 2018.loading...