Fejsbuk bi uskoro mogao izbrisati fotografije sa vašeg profila koje ste možda i zaboravili, ili čak niste znali ni da postoje.

 

Te fotografije trenutno “žive” u privatnom folderu “Synced” ili “Synced from Phone” u vašim Fejsbuk fotografijama.

Fejsbuk je još 2012. godine pokrenuo dodatnu funkciju foto sinhronizacije koja automatski podiže fotografije s telefona u privatni album. Kompanija je tada želela da olakša način na koji možete da delite vaše fotografije na internetu kada to poželite.

Ali, Fejsbuk je prošle godine započeo postepeno ukidanje te funkcije kako bi ohrabrio korisnike da preuzmu te fotografije i smeste ih na računar, ali i da koriste njihovu aplikaciju “Moments”.

Fejsbuk će izbrisati sve fotografije koje su prethodno bile u folderu “Synced” osim ako ih korisnici ne preuzmu i prijave se na “Moments” gde bi trebalo da ih prebace pre 7. jula.

Oni koji ne žele koristiti “Moments”, a ipak žele da sačuvaju svoje fotografije, mogu odmah preuzeti te datoteke na svoj računar.

“Moments” je pokrenut u junu 2015. godine i obavlja sličnu atomatsku sinnhronizaciju sa nekoliko preokreta: skenira fotografije na vašem telefonu kako bi identifikovao lica i uporedio ih sa vašim prijateljima na Fejsbuk. Aplikacija “Moments” takođe grupiše fotografije po događajima kako biste mogli da ih direktno podeliti sa ljudima koji su na njima označeni.