Bez obzira na brojna upozorenja, ljudi na Fejsbuku i dalje dele previše stvari koje nas ne interesuju ili jednostavno deprimiraju. Stvari su se drastično promenile od ranih dana društvene mreže Marka Zakerberga kada je osnovni motiv bio deljenje pozitivnih stvari.

Ako ipak želite da napustite Fejsbuk, a da pritom zadržite kontakte ljudi iz drugih zemalja do kojih drugačije ne možete da dođete ili fotografije koje nikako ne želite da izgubite, ne brinite, postoji način da uradite obe ove stvari:

– Ulogujte se na Fejsbuk

– Idite pravo na Settings

– Kliknite na opciju Your Facebook Information

– Odaberite download your information

– Sada će vam se pojaviti veliki broj opcija koje se tiču stvari koje želite da skinete

Ako želite da sačuvate samo kontakte prijatelja i fotografije, odaberite te opcije.

Izaberite u kom formatu želite da vam podaci budu skinuti, i to je to.

Ostalo je još samo da kliknete na opciju Create File.

Potrebno je oko sat vremena dok svi podaci ne budu spremni za daunloud.

Kada su fajlovi skinuti na vaš kompjuter, iz njih možete da ekstrakujete potrebne podatke i fotografije.

Iako nećete imati nove postove prijatelja i njihove slike, sada imate njihova imena, a za one koji loše pamte imena, to je dragocen podatak.

Sada je još samo ostalo da obrišete svoj nalog.

– Kliknite na Settings

– Odaberite Your Facebook Information u levoj kolumni

– Kliknite na Delete Your Account and Information, i potom na Delete My Account

– Unesite svoju šifru i kliknite na Continue

– Sada je ostalo samo da još jednom kliknete na Delete Account