Možda ste primetili da vam se vremenom smanjuje prostor za skladištenje na vašem Ajfonu iako niste skidali nove aplikacije, krivac za to bi vrlo lako mogao da bude Fejsbuk.

Nakon skidanja aplikacije, Fejsbuk polako počinje da zauzima sve više i više prostora na vašem Ajfonu i to zbog toga što ova društvena mreža na telefonu čuva sve stranice i slike koje ste otvorili i pogledali kako bi sledeći put one mogle da vam budu na raspolaganju znatno brže.

„Kada sačuvamo podatke, postove i fotografije na telefonu onda ne moramo da ih ponovo skidamo ako odlučite da ih sutradan ponovo pogledate. Na ovaj način čuvamo vaše megabajte i Fejsbuk se znatno brže učitava. Naporno radimo kako bismo napravili najbolji balans, a apdejt u verziji 18 donosi nova unapređenja tako da aplikacija sama čisti keširane stranice nakon što keš sačuvanih stranica premaši 25 megabajta”, stoji u saopštenju ove društvene mreže.

Jedan od načina da se reši ovaj problem jeste brisanje Fesjbuk apliakcije i korišćenje samo veb verzije. Iako tada nećete dobijati notifikacije, povratićete dragocene megabajte na vašem telefonu.loading...