FEJSBUK ZNA SVE O VAMA: Isključite ove opcije i SAKRIJTE SE OD REKLAMA

Fejsbuk
Beta

Facebook je dodao nova podešavanja u vezi sa praćenjem korisnika koja možete da isključite ukoliko ne želite da vas sajt prati.

 

Podešavanja su se pojavila vrlo brzo nakon što je Facebook objavio da će pratiti vaše aktivnosti na internetu bez obzira na to da li imate otvoren nalog na ovoj društvenoj mreži ili ne.

Iz kompanije kažu da dozvoljavaju korisnicima da ručno isključe praćenje. Sajt je uvek korisnicima nudio opciju koja je omogućavala stopiranje drugih sajtova i aplikacija koje su povezane sa nalogom.

Podaci koji se na ovaj način prikupljaju, čuvaju se kako bi bili iskorišćeni u pronalaženju onih stvari koje korisnike zanimaju.

Možda sve ovo zvuči malo zastrašujuće, ali ne brinite, opcije je moguće isključiti u podešavanjima naloga.

Sve što treba da uradite ako ne želite da Facebook prati šta radite na internetu, je da isključite izlistane opcije koje se nalaze u Facebook Adverts sekciji.

Ako želite da detaljnije proverite podešavanja, kliknite na Your Advert Preferences. Prikazaće vam se lista koju možete urediti. Na osnovu ove liste videćete šta Facebook misli o vama, šta volite, šta vas zasmejava i slično, pišeMirror.