Fejsbuk je korisnicima počeo da šalje notifikaciju koji nikako ne bi smeli da ignorišu.

 

Ako koristite kompanijinu oficijelnu aplikaciju na svom smartfonu, uskoro ćete dobiti podsetnik da „proverite svoju privatnost“ na ovoj društvenoj mreži. Ako odlučite da to uradite, proći ćete kroz proces iz tri koraka koji će vam pomoći da razumete kako delite svoje lične podatke sa ostalim korisnicima.

Ova provera privatnosti prvi put predstavljena je na desktop verziji Fejsbuka 2014. godine, ali je potpuno nova za korisnike smartfona.

Ako dobijete ovu poruku, NIKAKO JE NE OTVARAJTE ili se oprostite sa telefonom

Na vrhu svog News Feeda videćete malog plavog dinosaurusa koji vam predlaće da obavite ovu proveru.

Fejsbuk će vas prvo pitati kako delite vaše postove. Većina ljudi je odabrali da oni budu javni i vidljivi svima, ali vi to možda ne želite.

Naredni ekran prikazaće vam određene lične informacije i pokazati ko može da ih vidi. Ovde možete da odaberete da neke od njih budu privatne i nedostupne svima.

Poslednji ekran prikazaće vam aplikacije i servise kojima ste dozvolili da pristupaju vašim ličnim podacima. Odavde možete da ih uklonite ako vam neki od njih ne trebaju ili ih više ne koristite.

VELIKA PROMENA NA INSTAGRAMU: Od sada možete da znate koliko ste TAČNO popularni

Ceo proces traje malo više od minuta, a pomoćiće vam da otkrijete da li sa drugim korisnicima Fejsbuka delite informacije koje bi trebalo da ostanu privatne.

Ako vam još nije stigla ova notifikacije, očekujte je uskoro.

Kad završite sa ovom procedurom, možda bi trebalo da vidite koliko vam baterije troši Fejsbuk.



loading...