FENOMENALNO: Fotografije ćete uskoro obrađivati GLASOVNIM NAREDBAMA (VIDEO)

slika
printscreen/youtube

"Adobe" je našao nov i zabavan način uređivanja slika na mobilnim uređajima!

 

Svetski poznat po fotošopu i srodnim alatima za grafički dizajn, “Adobe” je već decenijama sinonim za obradu fotografija i oduvek je bio predvodnik u novim tehnologijama na tom područiju.

Američka softverska kompanija sada radi na glasovnom korisničkom interfejsu koji bi trebalo da omogući uređivanje slika zadavanjem glasovnih naredbi.

Ova kompanija nedavno je objavila video u kojem jedan čovek uređuje slike na tabletu uz pomoć glasovnih naredbi. Sve što on zahteva, ova pametna aplikacija ispunjava – “seče”, okreće i deli slike na Fejsbuku. Iako ova aplikacija još uvek nije dostupna, “Adobe” (navodno) trenutno radi na novoj aplikaciji za uređivanje slika, pa se njen izlazak nestrpljivo očekuje.

  

Iz Adobe-a kažu da je reč o prvom koraku u izradi naprednog interfejsa koji će korisnicima omogućiti pretraživanje i uređivanje slika na mobilnim uređajima.

“Adobe” ovu tehnologiju naziva inteligentnim uređivanjem fotografija sa digitalnim pomoćnikom.

Ideja uređivanja slika na mobilnom uređaju uz pomoć glasovnih naredbi zvuči odlično, ali pretpostavka je da će ova aplikacija imati određena ograničenja. Tako da se očekuje da će biti najviše namenjena za osnovna uređivanja, kao što je prikazano u promotivnom videu.