GEJMER ODLUČIO DA SE POVUČE: Tokom karijere zaradio bogatstvo, a povreda ga oterala u penziju

Jedan od najpoznatijih gejmera današnjice, Call of Duty igrač Tomas "ZooMaa" Paparato, objavio je kako mora da se povuče iz profesionalnog gejminga zbog povrede.

screenshot/youtube.com/FaZe Clan

Naime, Paparato (25) povredio je palac i morao je da ga operiše, a na svom Twitter nalogu objavio je kako “jednostavno nije više moguće” da igra video-igre na profesionalnom nivou zbog bola u ruci.

– Srce mi se slama šro moram da se odreknem video-igre u koju sam ulagao sebe svakog dana, već osam godina – napisao je bivši član NYSL ekipe.

Kako kaže, u pitanju je “najteža stvar koju je ikada morao da napiše”, ali problem sa zglobom i palcem je prevelik, pa ne može više da se takmiči u svetskom gejming vrhu.

Ne uživam u takmičenju kada ne mogu da budem ZooMaa, koga svi ga znaju i vole. Osećam da ne bih bio fer prema sebi ili svom timu kada bih ponovo kroz sve to prolazio, potencijalno nanoseći još veću štetu ruci – izjavio je.

Prema podacima dostupnim na internet-stranici esportsearnings, Paparato je, od nagrada sa turnira, zaradio 387,019 dolara tokom šest godina profesionalne gejming karijere.loading...