GIGANT NAPRAVIO GREŠKU: Sve više korisnika sa Microsoftovih browsera prelazi na Chrome i Firefox!

Tablet
Pixabay.com

Microsoft je u Windowsu 10 zamenio Internet Explorer novim Edge browserom, u pokušaju da korisnicima ponudi dostojnu alternativu za Google Chrome i Mozilla Firefox.

 

Međutim, izgleda da se planovi softverskog giganta ne ostvaruju kako se pretpostavljalo. Statistika pokazuje da Microsoft Edge jedva povećava svoje tržišno učešće svakog meseca, dok učešće Internet Explorera ubrzano opada.

Podaci, koji za mesec oktobar donosi analitička kompanija NetMarketShare, pokazuju da Internet Explorer i Microsoft Edge imaju kombinovano učešće od 28,4 procenta, što je pad od 2,3% u odnosu na prethodni mesec. S druge strane, Google Chrome dominira tržištem sa 55 procenata, dok je Firefox ostvario rast od 2% i sada drži 11,1 odsto tržišta.

Ono što je loše za Microsoft, jeste da kompanija gubi korisnike na mesečnom nivou. Kompanijine browsere je već napustio 331 milion korisnika samo tokom ove godine, a očekuje se da će se ovaj broj povećati do kraja 2016. Microsoft je godinu počeo sa 800 miliona korisnika, da bi u oktobru ostao samo sa 466 miliona.

I pored ovoga, Microsoft nastavlja da poboljšava funkcije Edge browsera, pa je tako Anniversary Update iz avgusta doneo podršku za ekstenzije i još neke majje funkcije.loading...