GIGANT SE GASI: Jahu odlazi u prošlost!

Yahoo
pixabay.com

Kompanija postaje Altaba, cepa se, a direktorka nakon medijske „izolacije“ - otišla!

 

Kakav kraj nekad jedne od najjačih kompanija! Ispostavilo se da je jedna od šest stvari koje ćemo zauvek ostaviti iza sebe u 2016. i zaista – Yahoo!

Nakon što je Microsoft nudio nekoliko desetina milijardi za Yahoo otkup, svojevremeno najjači internet pretraživač je načelno prodat Verizon grupi za jedva preko četiri milijarde dolara, a sad je i to dovedeno u pitanje. Yahoo je krajem 2016. objavio da je hakovano preko milijardu korisničkih naloga, koji su u nekom obliku bili vezani za tu kompaniju i zbog toga Verizon razmišlja da raskine ponudu o otkupu.

Zbog svega navedenog Marisa Majer, direktorka Yahoo kompanije, koja je na tu poziciju došla iz kompanije Google, „nestala“ je iz medija i nema je već nekoliko meseci. Sad je najavljeno njeno povlačenje iz borda direktora i konačni odlazak iz kompanije, a to je procurelo preko predstavnika Yahoo kompanije za medije, iako još uvek nije potvrđeno. Yahoo bord direktora je prepolovljen i odlaze menadžeri najvišeg nivoa.

Ako Verizon, ipak, kupi Yahoo njegovo ime će biti Altaba, Verizon će zadržati mejl biznis, odeljak sa oglasima i neke Yahoo sajtove, dok će sve ostalo verovatno biti ugašeno ili prodato dalje, jer Verizon, po izvorima koje citiraju strani IT mediji, nema nameru da oživljava slabo ili neprofitabilne delove kompanije.

Dakle, od Yahoo ekosistema koji poznajemo danas neće ostati mnogo…