Pretraživač Gugl vidi sve što ste tražili i gde ste bili dok ste to radili. Ta opcija mu ustvari omogućava da vam olakša pretragu, ali i da izbaci oglase koji bi mogli da vas zanimaju.

 

Ako to ne želite i voleli biste da surfujete a da Gugl ne zna vašu istoriju, postoji i opcija koja može da se isključi, iako za nju mnogi ne znaju.

Pratite ove korake:

– Na Guglovoj početnoj stranici kliknite u gornjem desnom uglu na svoj profil, “My Account” (Moj račun).

FOTO: Evo kako da SAMI dizajnirate svoje Fejsbuk smajliće

– Odaberite “Personal info & privacy” (“Lični podaci & privatnost”), i zatim odaberite “Activity controls” (“Upravljanje aktivnošću”) koje zapravo pokazuju šta ste pretraživali na Guglu, Jutjubu…

– U tom odeljku ima opcija koju možete da aktivirate ili deaktivirate, kao i opcije za upravljanje podacima koji se prikupljaju – to jest koje ne želite da Gugl vidi o vama.

S druge strane, ako u potpunosti želite da obrišete sve podatke, to možete učiniti prateći nekoliko koraka na Gugl stranici.