Guglova prvoaprilska šala nije svima smešna: Neki su zbog nje IZGUBILI POSAO

Gugl
Pixabay.com

Gugl obično ima dobre prvoaprilske šale, ali čini se da je ove godine malo preterao. Mnogi je ne smatraju smešnom, već iritantnom, a Guglova zabava dovela je neke i do toga da izgube posao.

 

Tokom današnjeg dana, 1. aprila, korisnici Gmaila mogu da izaberu opciju “drop the mic” tokom imejl konverzacije. Kako je Gugl napisao: “Jednostavno odgovorite na bilo koji mejl koristeći Send+Mic Drop opciju. Svi će dobiti poruku, ali to je poslednje što ćete čuti o tome. Da, čak i da pokušavaju da vam odgovore, nećete to videti.”


I to nije šala – opcija zaista funkcioniše. Kada kliknete na nju šalje poruku i Minion GIF primaocu, i stopira da se njihovi odgovori pojave u vašim inboxima. Korisnici mogu da nađu odgovore u “all mail” tabu, ali neće dobiti tipičnu inbox notifikaciju, tako da lako mogu da propuste poruke, tj. da ih uopšte ne vide, piše Independent.

Šala je možda simpatična, ali s obzirom da se “Mic Drop” nalazi odmah do uobičajenog “Send”, mnogi korisnici neprijatno su se iznenadili jutros.

“Slučajno sam pritisnuo novo dugme “Mic Drop” kada sam pisao poslovni mejl. Umirem da sklonim tu stvar,” napiso je jedan korisnik na Guglovom forumu.

PAZITE SE: Ukoliko u telefonu čuvate GOLIŠAVE FOTKE, možete da završite U ZATVORU

“Ovo je strašno – upravo sam poslao mejl klijentu sa tom glupom ikonom. Ne smem sebi da priuštim ovakve glupe šale!” napisao je drugi.

Za neke, Guglov uvrnut smisao za humor imao je i velike posledice. Jedan korisnik, koji se predstavio kao profesionalni pisac, napisao je: “Zahvaljujući “Mic Dropu” upravo sam izgubio posao. Poslao sam svoje tekstove šefici i nisam dobio odgovor od nje. Slučajno sam poslao mejl koristeći “Mic drop” opciju.” Šefica se izgleda iznervirala zbog Minion GIFa, smatrajući da je to uvreda njenim uredničkim sposobnostima. Post se ovako završio: “Probudila me je ljutita poruka šefice, i tako sam saznao za ovu “urnebesnu” šalu.”

Mnogi traže kompenzaciju od Gugla zbog ove neprijatnosti. Dan se nije završilo, a moguće je da se na stotine poslovnih odnosa narušilo zbog Guglove šale.