Kako bismo odgovorili na pitanje – koliko često treba menjati telefon, u obzir moramo da uzmemo različite potrebe različitih korisnika.

Niko ne može da vam da definitivan odgovor na to kada je došao trenutak za kupovinu novog telefona, ali ovo su neke od stvari koje mogu da vam ukažu na to da je došlo vreme da svoj Android smartfon pošaljete u zasluženu penziju.

1. Sporiji je od partije šaha

Ako prolazite kroz pravi pakao svaki put kada uključite telefon i čekate večnost da postane aktivan, ako se zabaguje posle poziva ili vam se čini da je otvaranje Facebook ili neke druge aplikacije poput posmatranja trave kako raste, možda je došlo vreme da porazmislite o kupovini novog telefona.

2. Imate zastarelu verziju Androida

Kada proizvođač vašeg telefona odbija da šalje sistemske apdejte, to je prilično jasan znak da bi trebalo da promenite svoj uređaj.

Telefon koji nema neku od novijih verzija Androida podložniji je hakerskim napadima, gubite podršku za bezbednosne apdejte, ali i aplikacije koje često koristite.

3. Baterija se prazni u treptaju oka

Baterija u elektronskom uređaju ima svoj životni vek. Što je više koristite, to će se vremenom više, i brže, trošiti. Ako ste primetili da vam baterija mnogo kraće traje, to je jasan znak da je došlo vreme za kupovinu novog telefona.

4. Ponestaje vam prostora za skladištenje podataka

Ako vam fali prostor na telefonu, to ne mora uvek nužno da bude znak da morate da otrčite do najbliže prodavnice i kupite novi. Možete da sačuvate fotografije i video snimke na microSD karticu ili ih prebacite na neki cloud servis.

Ali u nekom trenutku, i to će vam biti malo prostora, a noviji uređaji nude mnogo više interne memorije.

5. Slike vam postaju ružnije

Možda će se ovo nekima učiniti trivijalnim, ali za mnoge je ovo dovoljno dobar razlog da kupe nov telefon. Možda vam je objektiv ogreban, a možda su fotografije na novim telefonima mnogo bolje, pa u poređenju sa njima vaše izgledaju ružno.

Ako volite fotografisanje, a ne dobijate rezultat kakv biste želeli u poređenju sa drugim telefonima, verovatno jedino rešenje jeste kupovina novog telefona, ili fotoaparata.loading...