Aplikacija koju navodno više od milion roditelja koristi za špijuniranje svoje dece i njihovo korišćenje mobilnih telefona, omanula je u nečemu što bi trebalo da je osnovno. Naime, nusu uspeli da naprave lozinku kojom bi zašitili svoje servere i tako kompromitovali više od 10.000 podataka u prethodna 3 meseca.
 

 

Tinsejf (TeenSafe) aplikacija za mobilne telefone tvrdi da je omogućavala roditeljima da nadgledaju sve poslate, primljene i izbrisane Android i Epl poruke, liste poziva, istoriju pretraživanja interneta, kontakte, kao i poruke razmenjene putem nekih drugih aplikacija.

Takođe, tvrdili su da omogućavaju bezbedno nadgledanje, ali stručnjak za bezbednost Robert Vigins poznat u onlajn svetu kao Rendom Robi, ima drugačija zapažanja.

On je tokom pretraživanja Amazon veb servisa (AWS) otkrio da Sejftin aplikacija nije zaštićena čak ni osnovnom lozikom, što znači da njenim podacima može da pristupi bilo ko. Iako je jedan od servera sadržao samo test podatke, drugi nezaštićeni server je bio prepun, kako kaže, osetljivih informacija.

Najmanje 10.200 podataka iz prethodna 3 meseca je tako postala podložna zloupotrebi.

Kada je ova informacija obelodanjena, oglasili su se i nadležnji iz Tinsejfa.

– Preduzeli smo sve potrebne akcije za zaštitimo naše servere od javnog pristupa i poslali smo upozorenje našim korisnicima – rekli su zvaničnici kompanije.loading...