I OVOME JE DOŠAO KRAJ: Od sad možete I NJEGA da blokirate na Fejsbuku!

Ovu opciju su mnogi tražili!

 

Blokirati glavno lice Fejsbuka, Marka Zakerberga, bilo je nemoguće i to je bila jedna od zanimljivijih činjenica o ovoj najpopularnijoj društvenoj mreži.

Izgleda da je tome sada ipak došao kraj jer ga sada može blokirati svako, baš kao i njegovu suprugu Prisilu Čan, koja je takođe neko vreme bila imuna na tu opciju.

Korisnici su neko vrijeme imali mogućnost da blokiraju bilo koji nalog, ali u septembru ove godine ispostavilo se da je račun osnivača Fejsa bio imun na blokiranje. Svi oni koji su hteli da ga blokiraju i kojima su smetale njegove objave i video uključenja uživo, obično bi se u pokušaju blokiranja njegovog profila susreli s porukom: Ovaj profil trenutno ne može da se blokira.

Kompanija Fejsbuk odlučila je da ukine tretman najviše rangiranih osoba u hijerarhiji kompanije i da dopusti korisnicima širom sveta da ih, ako to žele iz bilo kojih razloga, blokiraju.

Fejsbuk je tvrdio da nije reč o namjeri, već je problem ležao u bagu koji je nastao zbog prevelikog broja blokada pojedinih korisnika. Kada jedan profil blokira prevelik broj ljudi, onda blokada prestaje da funkcioniše.

Pre nekoliko dana čelnik kompanije “The Next Web”, Met Navara, objavio je na Tviteru da je uspešno blokirao tvorca Fejsbuka.