Inbox vam je pun nebitnih mailova? Očistite ga uz pomoć ovog programa

Da biste stvorili mesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos.

Pixabay

Oni koji imaju Gmail najčešće koriste Google-ov servis kao neku vrstu arhive, pa im se dogodi da njihovo elektronsko sanduče ne može na koristan način skladištiti poruke.

Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dve, tri nove poruke naporno je i dosadno, pa je najbolje da bar jedan deo inboxa očistite uz pomoć ovog programa.

Da biste stvorili mesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove.

Na primer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imaćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije, a mogu zauzimati puno mesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primer larger: 5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali.