Nakon opcije koja je oduševila sve korisnike popularna društvena mreža je odlučila da ode korak dalje.

 

Prenos video zapisa uživo ili kako se to uobičajeno naziva “live streaming” postao je standard na gotovo svim društvenim mrežama. Instagram je mogućnost emitovanja video zapisa uživo predstavio još u novembru prošle godine.

“Live Stories” omogućava korisnicima da u realnom vremenu prenose svoje video zapise, odnosno da gledaju video zapise drugih korisnika koji im se učine vrednim pažnje…

Nakon opcije koja je oduševila sve korisnike popularna društvena mreža je odlučila da ode korak dalje. Naime, ukoliko je neki od video zapisa toliko dobar ili poučan da ga želite pospremiti i pregledati još nekoliko puta, Instagram vam je omogućio i tu opciju. Kada se završi emitovanje “Live Stories” prenosa, streaming će, istina, nestati s vašeg ekrana, ali će vam se u desnom gornjem uglu pojaviti opcija “Save”.

Ako sačuvate video zapis, on će biti skladišten u galeriju vaših multimedijalnih datoteka, ali bez dodatnih sadržaja kao što su “lajkovi”, komentari ili druge interakcije. Iz Instagram-a su objavili kako je opcija dostupna odmah, svim korisnicima na Apple-ovom iOS mobilnom operativnom sistemu i Google-ovom Android-u.