INSTAGRAM IMA NOVU OPCIJU na kojoj ćete im skinuti kapu! Da li ste je već primetili?

Instagram
Printscreen/Youtube

Svaka čast na ovom potezu!

  

Iako je popularna društvena mreža, na Instagramu se sve više pojavljuju stvari koje diktiraju način na koji bi trebalo da se ponašamo, vežbamo, oblačimo, izgledamo… Nekome ko mora da “pliva” u svetu koji počinje da poprima tovakva pravila jako je teško da sebi obezbedi život kakav žive zvezde Instagrama.

Novi trendovi najviše pogađaju mlade, a upravo oni smatraju se i psihički najugroženijih korisnicima ove društvene mreže.

Istagram je odgovorio na ovakve trendove uvodeći novitet koji ima za cilj da pomogne korisnicima koji se bore sa problemima psihičke prirode, tako što će dozvoliti ljudima da upozore na pratioce za koje smatraju da im treba pomoć.

Od sada će svaki korisnik moći anonimno da obeleži post sa kojim se ne slaže, a osobi koja je izbacila taj post biće poslata poruka: “Neko je video vaš post i misli da imate poteškoće. Ako vam treba podrška, rado ćemo da pomognemo”

 

Posle ovoga, korisniku će biti prezentovane mogućnosti kao što je povezivanje sa prijateljem, zatim povezivanje sa lokalnim linijama za razgovor i psihološku pomoć, a stranica će pomoći i tako što će automatski pretraživati zabrinjavajuće haštagove. 

Instagram je ovu vrstu novine stvorio u saradnji sa Nacionalnim centrom za prevenciju samoubistava i Nacionalnim udruženjem protiv poremećaja u ishrani.