Instagram stigao na Windows desktop

Instagram
pixabay.com/en

Aplikacija je trenutno bolja za rad na tabletima, a potrebno je još malo rada kako bi bila dovoljno dobra i na desktopu.

 

Nakon pokretanja na Windows Mobile platformi u aprilu, Instagram je napokon doveo svoju društvenu mrežu na Windows desktop u obliku samostalne aplikacije.

Aplikacija je već dostupna u Windows Storeu, a omogućiće vam da pregledate vaš News Feed, čitate Stories i odgovarate na direktne poruke. Takođe će vam omogućiti pretraživanje, Explore tab i pristup vašem profilu kao što su upisi i postavke. Za razliku od opcije koja je dostupna na webu, takođe nudi i mogućnost opcije deljenja za Facebook i Messenger.

Nudi vam mogućnost i postavljanja fotografija, ali samo ako imate tablet ili računar koji ima ekran osetljiv na dodir i kameru. To naravno isključuje većinu desktop i laptop računara. Aplikacija je trenutno bolja za rad na tabletima, a potrebno je još malo rada kako bi bila dovoljno dobra i na desktopu. Na primer, glavni interfejs zauzima centralni deo ekrana ostavljajući dosta belog prostora sa strane koji je mogao biti mnogo bolje popunjen.