IZBEGNITE NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Četiri sjajna saveta za duže trajanje baterije

Živimo u dobu kada je moderna tehnologija nezaobilazan deo svakodnevice.

Punjenje mobilnog telefona
Pixabay.com

Kako ne biste iskusili ništa slično tom scenariju i da ne biste proživljavali sve one situacije kada se baterija vašeg telefona isprazni, saznajte koja 4 trika će pomoći da vam baterija na telefonu traje duplo duže.

1. Ne držite bateriju na punjaču i kada je puna 

Prvo pravilo kog treba da se pridržavate jeste da ne držite telefon na punjaču nakon što se već napunio 100 %. Iako ovo zvuči logično, mnogima se dešava da im mobilni bude na punjaču npr. tokom cele noći, što je svakako mnogo više od vremena koje je realno potrebno za punjenje baterije. Definitivno treba da povedete računa da vam se ovo ubuduće ne dešava, jer je to dosta štetno za bateriju vašeg mobilnog telefona.

2. Nemojte puniti bateriju do kraja

Iako su mnogi suprotnog uverenja, ni ne preporučuje se da mobilni napunite do kraja. Mnogo je bolje da ga ostavite na oko 70 %, ili da jednostavno kad god imate priliku stavljate telefon na punjač na ne više od 15-20 minuta.

3. Ne čekajte da se baterija potpuno isprazni

Ovo pravilo se nadovezuje na prethodno – nikad ne treba da čekate da se baterija skroz isprazni, to izrazito slabi njene kapacitete. Na primer, ako igrate igrice ili ste na internetu duže vremena, locirajte se blizu utičnice i stavite svoj mobilni na punjač.

4. Sprečite pregrevanje baterije

Još jedna svar koja izrazito šteti bateriji mobilnog jeste pregrevanje. Ako primetite da je vaš telefon i nakon punjenja topao, skinite ga ranije sa punjača, i obavezno punite ga bez maske na njemu, koja dodatno podiže temperaturu. Takođe, kada je napolju vruće, povedite računa da vaš telefon nikada nije direktno na suncu.

Sada kada primenite ove savete, moći ćete konačno da se pouzdate u bateriju svog mobilnog telefona.