Je l’ biste voleli OVAKVU TASTATURU na svom telefonu? (VIDEO)

Kucanje poruke
Youtube/screenshot

Ukoliko ste se ikada mučili da otkucate tekstualnu poruku jednim palcem onda znate da većina smartphone tastatura nije dizajnirana za kucanje samo jednom rukom.

 

Međutim, Microsoft sada pokušava to da promeni. Nova aplikacija ove kompanije, Word Flow, objavljena u ponedeljak za iOS uređaje omogućava korisnicima da zamene standardnu iPhone tastaturu za verziju koja olakšava kucanje jednim palcem.

Zakrivljeni dizajn smanjuje prostor između ivica tastature i na taj način omogućava lakši pristup slovima na svim krajevima. Takođe omogućava veći prostor za taster za razmak.

Pored nove tastature, Word Flow takođe može da predvidi koju će reč korisnik da otkuca i omogućava funkciju “swipe to type“.

Tastatura ima i neke nedostatke. Slova su manja nego što su ljudi verovatno navikli, a tako se i povećava mogučnost grešenja prilikom kucanja. Pored toga, zakrivljena tastatura zauzima više vertikalnog prostora od tradicionalne iPhone tastature i na taj način se smanjuje prostor za prikazivanje poruka.

Microsoft je ranije ovog meseca objavio još jednu aplikaciju za tastaturu, Hub. Za razliku od Word Flowa, Hub je dizajniran da olakša korisnicima multitasking, omogućavajući im da dele dokumente na ostalim Microsoft servisima poput OneDrivea.