JEDAN OD NAJBITNIJIH SAVETA “UTICAJNIH”: Ako želite LAJKOVE na Instagramu, fotografiju morate da objavite U OVO VREME

Pre nego što promenite profilnu fotografiju, objavite tvit ili postavite novu fotku na Instagramu, proučite kada je najbolji trenutak za to...

Selfi
Pixabay.com

Koliko ste puta na Instagramu objavili fotku za koju ste bili sigurni da će vam doneti brojne lajkove, ali ste ostali razočarani?

S druge strane, verovatno vam se dogodilo i to da vam je neki bezvezni selfi lajkovalo mnogo ljudi, zbog čega ste ostali potpuno zbunjeni. Ali izgleda da broj lajkova zapravo najviše zavisi od vremena objave.

Naime, prema aplikaciji Latergramme koja služi za planiranje objava na društvenim mrežama, idealno doba dana za sakupljanje lajkova, odnosno objavljivanje fotki na Instagramu je 17h, odnosno 5 popodne i, ne biste verovali, 2h ujutro.

I dok 5h (17h) popodne zvuči poprilično logično jer se većina ljudi taman vraća kući s posla, verovatno mnogima od vas nikada nije ni palo napamet da objavi nešto na društvenoj mreži u 2 sata ujutru. Ali upravo zato ćete tada dobiti i najviše lajkova, jer će se zbog malo objava vaša istaći.

Na aplikaciji navode i da za svaki dan u nedelji postoji određeno vreme kada ćete za objave dobiti najviše lajkova. Evo i tačnog rasporeda:

Ponedeljak: U 7h popodne i 10h uveče (19h i 22h)

Utorak: U 3h ujutru i 10h uveče (3h i 22h)

Sreda: U 5h popodne (17h)

Četvrtak: U 7h ujutru i 11h uveče (7h i 23h)

Petak: U 1h ujutru i 8h uveče (1h i 20h)

Subota: U podne i 2h ujutru (12h i 2h)

Nedelja: U 5h popodne (17h)loading...