JEDNA BRIGA MANJE, a razlog više da obezbedite iPhone: Apple omogućava PUNJENJE TELEFONA PREKO WiFi MREŽE?

wifi
pixabay.com

Ostati “bez baterije” jedan je od najvećih strahova modernog doba. Većina nas strogo pazi da je mobilni telefon napunjen pre nego što se uputimo negde, a neretko sa sobom nosimo i punjače. Međutim, svemu tome uskoro bi mogao da dođe kraj!

 

Naime, američki “Apple” istražuje mogućnosti bežičnog punjenja telefona i ostalih uređaja preko Wi-Fi-ja mobilne mreže, pa čak i signala sa satelita, piše “Daily Mail”.

Tehnologija podrazumeva korišćenje elektromagnetnih talasa na visokim frekvencijama koji se do uređaja usmeravaju preko posebnih antena. Energiju potrebnu za punjenje proizvodi bazna stanica koja “uspostavlja kontakt” s uređajima.

Ideja bežičnog punjenja je jedan od naših prioriteta i nije novost. Prva istraživanja obećavaju, ali potrebna su dodatna istraživanja – kažu u Apple-u.

Obziromn na to da u poslednje vreme svi premium smartphoni nalikuju jedan drugom, priča se da bi upravo punjenje preko bežičnih mreža moglo da bude jedna od revolucionarnih funkcija novog iPhone-a koji stiže u septembru.loading...