Jeziva priča o duhovima umalo srušila Instagram: Da li ste dobili ovu poruku? (FOTO+VIDEO)

Da li ste ikada čula za Terezu Fidalgo? Ako niste bolje bi bilo da upamtite ovo ime jer ona postaje najpopularnija osoba na društvenim mrežama!

Sve je počelo samo jednim neobičnim citatom: „Ako prestaneš da čitaš ovo, umećeš. Ja sam Tereza Fidalgo i ako oko ne postaviš na 20 drugih slika spavaću sa tobom zauvek. Devojci koja je ignorisala ovo majka je umrla 20 dana kasnije. Možeš da proveriš to na Google-u”.
A onda se ovaj citat za samo nekoliko sati pojavila u komentarima na hiljadama fotografija praveći najveći spam koji je Instagram ikada video, piše Indipendent.

Spam na stranici jedne od najvećih „Instagram zvezda” – Kloi Kardašijan, Foto: Instagram/khloekardashian

Oni koji su zaista pretraživali ime Tereze Fidalgo u Guglu saznali su da uopste nije reč o devojci koja fizički postoji u ovom svetu već o jednoj od najpoznatijih priča o duhovima.
Teresa Fidalgo je devojka iz Portugala koja je umrla 1983. godine u nekoj nesreći…o tome o kakvoj je nesreći reč, podataka je malo, skoro da i ne postoje.
Postoji priča o troje ljudi, koji su se vozili kolima i doživeli udes. Nisu udarili ni u šta, samo su se isprevrtali bez nekog razumnog objašnjenja. Policija je u kolima pronašla kameru i na snimku koji je trajao oko 15 minuta videli su prizor devojke koja je stajala na putu i tako izazvala nesreću.
Većini je jasno da je reč o potpuno izmišljenoj priči, urbanoj legendi sličnoj „Projektu: Veštica iz Blera”. Snimljen je čak i kratkometražni, niskobudžetni film.

Ipak, copy/paste rečenica nastavlja da se širi društvenim mrežama, a retki su oni koji bi da rizikuju i prekinu lanac.loading...