“KLIKNI I POMOLI SE”: Vatikan mlađim generacijama ponudio elektronsku brojanicu (VIDEO)

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.

printscreen/youtube.com/ Click To Pray App

Uređaj nazvan “Click To Pray eRosary” je elektronska krunica (brojanica) koja se, putem aplikacije povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi “pametni” krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.

Ovaj jedinstveni “molitveni gedžet” prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.

Elektronska “Click To Pray” krunica nastala je u okviru papine mreže – Worldwide Prayer Network, i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.

Cena ove neuobičajne verske “spravice” je 99 evra ili 110 dolara.