Facebook je predstavio opciju koja korisnicima omogućava da sakriju objave sa svojih profila, kako bi se videle samo u News Feed-u.

 

Sajt će omogućiti ljudima da statuse objavljuju samo u Facebook feed-u, što znači da će biti vidljivi prijateljima i prilikom pretrage, ali neće biti prikazani na profilima korisnika koji ih objavljuju.

Facebook je ranije pozivao korisnike da dele informacije iz svojih života umesto što dele linkove drugih sajtova. Ovaj potez će svakako doprineti tome. Jer, ipak ima onih koji ne žele da im određeni statusi budu stalno vidljivi na profilu.

Pre promene, sve Facebook objave su se pojavljivale kako u News Feed-u tako i na profilima onih koji ih objavljuju. Sada će korisnici moći da izaberu opciju Create Postst Just for News Feed. Obajvljivanje statusa na ovaj način je zapravo isti, ali omogućava korisnicima da kliknu na taster kako bi se promena primenila, piše Independet.

Na ovaj način, Facebook korisnicima pruža veću kontrolu nad svojim profilom.