KORISNI SAVETI: Kako da telefon “uhvati” najjači WiFi signal

Internet WiFi
Pixabay.com

Jednostavno Android uputstvo koje će vam biti od velike pomoći prilikom surfovanja internetom.

 

Sigurno znate da je potrebno dosta vremena kako biste pronašli Wi-Fi mrežu sa najjačim siganlom. No, to ne treba da vam predstavlja problem. Evo uputstva koje će vam pomoći da podesite Android telefon kako bi automatski pronalazio najbolje Wi-Fi mreže, tj. mreže sa najjačim signalom.

Bilo da koristimo kućne ili javne Wi-Fi mreže, uvek nam je bitna brzina protoka podataka. Međutim, nekad ne ide „sve po planu“.

Aplikacija o kojoj je reč će vašem Android telefonu pomoći da pronađe onu najbolju Wi-Fi mrežu kako biste mogli da iskoristite njen maksimum. Ovo će vam takođe uštedeti dosta vremena.

Metod je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da preuzmete WiFi Switcher aplikaciju i uradite sledeće:

-Pokrenete aplikaciju i skenirate dostupne Wi-Fi mreže

-Kada se pojavi lista dostupnih Wi-Fi mreža, treba da podesite aplikaciju kako bi odredila telefonu na koju mrežu će se povezivati kada se jačina signala menja.

-Podesite odabrane mreže, svaku zasebno kako bi se telefon „prebacivao“ sa jedne na drugu ukoliko dođe do slabljenja signala

-Sačuvajte podešavanja

To je sve. Aplikacija će raditi u pozadini kako bi vaš telefon stalno bio povezan na Wi-Fi mrežu sa najjačim signalom.loading...