Korisnici Instagrama oduševljeni: Komunikacija olakšana zahvaljujući novoj opciji

Iz Instagrama su naveli da su ove opcije već dostupne globalno većem broju korisnika.

pixabay.com

Svedoci smo da Meta u poslednje vreme i te kako radi na implementiranju novih funkcija u svoje popularne aplikacije, kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger. Sada na Instagram stiže nova grupa funkcija koje će se mnogima svideti.

Naime, Instagram pruža korisnicima novu opciju prilikom slanja direktnih poruka (DM) na svojoj platformi. Tako korisnici sada imaju mogućnost da direktno sa feeda pišu u DM određene osobe, bez potrebe da ulaze u inboks i gube vreme.

Korisnicima će se, nakon što pritisnu taster sa znakom strelice, ispod određene objave otvoriti poseban prozorčić autora objave, u kojem će jednostavno napisati poruku, bez da ulaze u DM.

Tu su i nove opcije deljenja, kao i mogućnost pregleda pesama i sprovođenje anketa u grupnim razgovorima.

Šef platforme, Adam Moseri, najavio je nameru Instagrama da se ove godine fokusira na razmenu poruka. On je, između ostalog, naveo da je razmena poruka primarni način na koji se ljudi povezuju na internetu, te da Instagram mora to da prihvati i da radi na dodavanju novih korisnih funkcija na tom polju.

Funkcija pregleda pesama nudi kratke isečke pesama od 30 sekundi i dolazi kao plod integracije sa Appleovim i Amazonovim servisima za streaming muzike, s tim što će uskoro tu biti i Spotify podrška. Tu je i novi meni kojem možete pristupiti iz glavnog Instagram feeda, preko dugog pritiska na taster za deljenje, koji će vam omogućiti da brzo podelite određenu objavu sa četiri svoja najbliža prijatelja.

Ono što je još novo jeste i pregled aktivnih pratilaca, što je preuzeto od Messengera, pa se sada aktivni pratitelji nalaze poredani iznad chatova. Ovo je plod sve veće kompatibilnosti između Instagrama i Messengera.

Iz Instagrama su naveli da su ove opcije već dostupne globalno većem broju korisnika.