KUĆNI SALON LEPOTE: Žene su oduševljene novim GEDŽETIMA ZA NEGU KOŽE

gedžet
Print screen/You Tube

Kozmetičke kuće i proizvođači elektronike razvijaju nove tehnološke "gedžete" za negu kože koji sve više pronalaze mesto na tržištu.

 

Kozmetičke kuće i proizvođači elektronike razvijaju nove tehnološke “gedžete” za negu kože koji sve više pronalaze mesto na tržištu.

Kim Na-jul (38), PR menadžerka u Seulu kaže da je posle višegodišnje upotrebe tradicionalnih kozmetičkih proizvoda za negu lica odlučila da proba najnoviju lasersku tehnoligiju.

Ona je jedna je od mnogih potrošača koji se sve više okreću najnovijim gedžetima za negu kože kod kuće, a koji se kreću od masažera do aparata za tretmane kože LED zracima i generatorima kiseonika.

Jedna od vodećih kozmetičkih kuća L’Oreal pokrenula je napredni sistem nege kože namenjen Korejkama za koje se zna da imaju intenzivnu praksu nege kože, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Od tada su globalni proizvođači električnih proizvoda uključujući Filips, Panasonik i Tošibu, kao i najveće dve južnokorejske kozmetičke firme, pokrenuli različite gedžete za negu kože.

 

Kako se navodi, “tehnički potkovani” potrošaci su više voljni da koriste ove inovativne proizvode za negu kože.

Prema P&S agenciji za istraživanje tržišta, svetsko tržište kozmetickih aparata verovatno će porasti sa 27,8 milijardi dolara prošle godine na 94,3 milijarde dolara do 2023. godine.

Predstavljanje novih kozmetičkih proizvoda, povećana upotreba električnih kozmetičkih aparata i tendencija potrošača ka lakoj upotrebi kozmetičkih proizvoda kod kuće neki su od glavnih trendova primetnih na svetskom kozmetičkom tržištu – navode istraživači iz Njujorka.

Kako kažu, sve veća rasprostranjenost kožnih bolesti, rastuća sve starija populacija, sve veći hormonalni disbalans i veći raspoloživi dohodak neki su od glavnih faktora koji doprinose porastu globalnog tržišta kozmetičkih proizvoda.

Imajući u vidu potencijale tržišta, južnokorejski tehnološki giganti započeli su razvoj nove tehnologije u službi lepote.

Tako je El-Dži (LG Electronics Inc.) pokrenuo liniju kozmetičkih aparata čija je cena od 200 do 700 dolara među kojima je i Derma LED maska koja koristi svetleće diode visoke frekvencije i mikrostruje za poboljšanje zategnutosti kože, kao i losion koji čisti kožu deset puta bolje od konvencionalnih metoda.

Ideja kućnog salona lepote rođena je sa vizijom o primeni veštačke inteligencije i tehnologije velikog prenosa podataka na tržištu – kaže Seo Jung-džae, iz kompanije LG Elektroniks.

 

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona, osmislio je dva aparata S-Skin i Lumini koji analiziraju kožu korisnika i nude rešenja za svaki njihov problem. Lumini je prenosivi aparat koji proverava vašu kožu kako bi identirikovao i sprečio kožbe probleme.

Ovi aparati mogu da skeniraju kožu i odrede koliko je ona suva, sklona masnoći, alergijama, borama i slično.

Oba aparata šalju korisnicima informaciju na odgovarajuću aplikaciju smartfona koja će ponuditi rešenja, proizvode i čak preporučiti dermatologe sa kojima mogu da četuju u okviru aplikacije.

I dok neki gedžeti obećavaju “instant” ili “dramatičan” efekat na kožu, dermatolozi upozoravaju da je potreban oprez pri primeni proizvoda koji koriste laserske ili svetlosne zrake jer mogu da naškode koži ako se ne koriste ispravno.