LEGENDARNA NOKIA 3310 POBEDILA VREME i zvanično se VRAĆA U PRODAJU

Nokia 3310
Wikipedia/Santeri Viinamäki

Finska kompanija „Nokija“ je odlučila da ponovo započne proizvodnju svog čuvenog modela „3310“, koji mnogi korisnici i dalje smatraju najpouzdanijim mobilnim telefonom na svetu.

 

Telefon koji se prvi put pojavio 2000. godine bio je i ostao omiljen zbog svoje otpornosti i dugotrajne baterije. Nova verzija “Nokije 3310“, koja će biti dostupna od 26. februara, prodavaće se po ceni od 59 evra. Najviše mu se raduju bivši nostalgični vlasnici.

Nokija će “novi-stari” telefon predstaviti na Svetskom kongresu mobilnih telefona (Mobile World Congress) u Barseloni, tokom ovog meseca.

Taj telefon je moguće kupiti i na “Amazonu“, iako ne direktno od “Nokije“, a među njegovim karakteristikama su sat, kalkulator i četiri igrice – Snejk II, Pers II, Spejs impakt i Bantumi.

“Nokija“ se borila sa održavanjem popularnosti svog brenda u eri pametnih telefona, da bi na kraju završila prodajom “Majkrosoftu“.  Međutim, od tada su se okrenuli proizvodnji novih verzija svojih starih telefona, poput “Nokije 215“, koja košta 29 dolara, a baterija joj traje 29 dana.

Telefone koje je kreirala kompanija “Nokija“ sada prodaje “Ejč-Em-Di global“ – finska kompanija koja je otkupila prava na korišćenje tog imena. “Ejč-Em-Di“ će na Svetskom kongresu mobilnih telefona otkriti i druge “Nokijine“ modele.loading...