MAESTRALNI TRIKOVI KOJI “ŽIVOT ZNAČE”: Ako koristite WhatsApp vreme je da NAUČITE OVE FORE!

Whatsapp
Pixabay.com

Popularnu aplikaciju za pozive i čavrljanje koristi sve više ljudi, a kako biste uhvatili korak s njima, treba da savladate neke 'osnove WhatsAppa koje život znače'.

 

WhatsApp u sebi krije brojne “trikove” koji će vam olakšati život. Od selidbe svih poruka i konatakata na drugi telefon do korišćenja aplikacije na računaru. Pre nego što se bacimo na njih, pozabavićemo se sigurnošću.

Kako zaključati WhatsApp?

Ako ovo čitate, a vlasnik ste iPhonea, žao nam je – bez “hakovanja” nećete moći ništa. Ako ste vlasnik Androida, imate sreće. Na raspolaganju vam je veliki broj sigurnosnih aplikacija koje će vaš WhatsApp zaštititi PIN-om ili lozinkom. Najbolji programi koji vam ovo omogućuju su AppLock i Smart AppLock. Neke od ovih aplikacija čak snimaju fotografiju osoba koje pokušaju da ukucaju pogrešan PIN. Ako imate Windows Phone, skinite WhatsApp Locker, a ako ste vlasnik Blekberija isprobajte Lock for Whats Messenger.

Menjate telefon? Nema problema!

Ako se prebacite na noviji iPhone ili zamenite stari Android, uvek možete sa sobom da selite i poruke iz WhatsAppa. Ako koristite microSD karticu, samo uđite u Menu > Settings > Chat settings > Backup conversations.

Izbacite karticu i prebacite je u novi telefon, instalirajte WhatsApp i restaurirajte sve. Ako se sačuvani podaci nalaze na internoj memoriji, uvek možete koristiti File explorer da potražite mapu /sdcard/WhatsApp/ i sav sadržaj kopirate ručno. Ako imate iOS, sve što trebate je da aktivirate cloud backup, a novi uređaj će vas prepoznati sam.

Kako sakriti vreme kada ste poslednji put viđeni na mreži?

Kada pogledate bilo koji kontakt na WhatsAppu, videćete stavku ‘poslednji put viđen’ koja vam govori kada je kontakt zadnji put uključio WhatsApp. Ako zaista želite da zadržite privatnost, prebacite svoj ‘last seen’ na ‘Nobody’. Kako to da učinite?

Idite na Settings > Account > Privacy, ali vodite računa da time isključujete mogućnost da vidite tuđe podatke o logovanju. Takođe, možete sakriti svoju profilnu sliku, status i potvrde pročitanih poruka.

Kako videti kada je vaša poruka pročitana?

Ovo možete proveriti kad dve “kvačice” ispod vaše poruke ‘poplave’. To znači da je primalac vašu poruku uspešno pročitao. Sve što treba da učinite je da držite prst na poruci i tapnute na ikonicu Info. Na iOS-u istu stvar možete postići potezom prsta na levu stranu.

Kako koristiti WhatsApp na računaru?

Ako koristite Chrome browser, idite na web stranicu WhatsAppa i pratite uputstva.

Morate da osigurate da je vaš telefon spojen na internet (po mogućnosti preko Wi-Fi konekcije). Potom pokrenite WhatsApp, pronađite WhatsApp Web opciju u meniju, skenirajte QR kod i to je to. Ako ste vlasnik iOS-a, mogućnost čavrljanja u WhatsAppu putem Chromea, nažalost, ne radi.

Kako zaustaviti automatsko čuvanje slika u vaše albume?

Vrlo verojatno ne želite automatski da čuvate sve što vam prijatelji šalju. Da biste to zaustavili, koristili iOS ili Android, moraćete da posegnete u podešavanja privatnosti samog uređaja. Na iOS-u je procedura prilično lagana. Samo idite na Settings > Privacy > Photos i tamo uklonite WhatsApp. Na Androidu posetite File manager poput ES File Explorera i idite na sdcard/WhatsApp/Media, pa kliknite na New u svakoj mapi koju ne želite da delite a nakon toga stvorite datoteku imena .nomedia.