MICROSOFT ODUŠEVIO GEJMERE: Ovako će izgledati XBox serije S

"Majkrosoft“ je mnogo pre "Sonija" najavljivao svoju novu konzolu, XBox serije S, ali je tek sada znavično objavljeno kako ona izgleda i koliko će koštati.

Pixabay

Manja, jeftinija konzola pojaviće se zajedno sa vodećom XBox serije X, saopštavaju iz kompanije. Koštaće 299 dolara i biće “najmanji XBox do sada”, najavljuju u iz Microsofta u objavi na Twitteru.

To da je konzola mala može se videti i na snimku, a čini se i da nema disk drajv, o čemu se i ranije špekulisalo. Vidljiv je i otvor za ventilaciju na vrhu, kao i okrugli crni sa strane, koji se više ističe.

Microsoft već nudi “potpuno digitalno izdanje” XBoxa, koje takođe nema disk drajv. Igrači mogu da kupuju igre na internetu u mreži njihovih onlajn prodavnica.

Sa novog generacijom konzola iz kompanije najavljuju nove proizvode poput  XBox gejm pasa” koji omogućava pristup mnoštuvu igara koje se preuzimaju uz mesečnu nadoknadu.

Iz Microsofta ne stižu informacije o bilo kojim drugim promenama u odnosu na XBox serije iks, niti o tome kako je toliko jefitinija u odnosu na premijum verziju, koja bi trebalo da košta 499 dolara. Obe konzole će biti dostupne u prodaji od 10. novembra.

Pretpostavlja se da konzola serije S neće moći da prikazuje igre u 4K rezoluciji, ali da će zahvaljujući snažnom procesoru i performansama SSD diska pokretati igre naredne generacije.