NAJBOLJE APLIKACIJE ZA DAME: Uz njih će vam život biti mnogo lakši (FOTO)

Pošto su pametni telefoni postali deo svakodnevnog života, trebalo bi da u njima imate instalirane aplikacije koje će vam olakšati život.

Prošla je era kada su kompjuteri i internet bili isključivo muška stvar. U današnje vreme žene sve više koriste internet, društvene mreže i ostale pogodnosti koje donosi moderno doba.

Pored standarnih aplikacija koje instaliraju svi korisnici, kao što su Facebook, Twitter i razne stranice za vesti, postoje aplikacije koje ciljaju isključivo na žene i one se koriste u vežbanju, organizaciji, kuhinji..

Donosimo vam nekoliko aplikacija koje bi trebalo da ima svaka dama:

My Calendar

Svakog meseca žene muku muče sa ciklusom. Ranije smo početak i kraj menstruacije upisivali u kalendare ili na papiriće, ali danas nema potrebe za tim. Aplikacije kao što su My Calendar ili WomanLog vode evidenciju o terminu menstruacije, ali vas obaveštavaju i za koliko dana nastupa sledeća.

Pored toga, aplikacije govore kada su plodni dani, a u posebnom delu možete i da popunite kako ste raspoloženi, da li pijete neke lekove, koliko imate kilograma, imate li promene raspoloženja i slično.

Bezbedna

Ova aplikacija omogućava ženama da u trenutku kada su ugrožene pošalju hitan poziv za pomoć najbližima, ali i da pozovu policiju, hitnu pomoć, centar za socijalni rad ili SOS telefon u svom gradu.

U aplikaciju se unose brojevi telefona osoba/zaštitnika kojima korisnica želi da pošalje SMS sa pozovom u pomoć u trenutku ugroženosti. Jednim klikom zaštitnici dobijaju poruku da je neko njima blizak u opasnosti, kao i automatsku informaciju o njenoj lokaciji, te će biti u prilici i da organizuju pomoć.

Aplikacija se može povezati sa bluetooth narukvicom, a poziv za pomoć se može poslati samo pritiskom na dugme na narukvici, što daleko olakšava slanje poziva u pomoć u opasnim situacijama.

Tiny Flashlight

Koliko puta ste bile u situaciji da je oko vas mrak, a vi hitno morate nešto da proverite ili vidite? Sada i za to postoji rešenje. Umesto da nosite baterijske lampe sa sobom, jednostavno skinite ovu aplikaciju.

Tiny Flashlight koristi blic vašeg telefona i ekran kao svetiljku, koja se jednostavno pali. Ova aplikacija je besplatna za Android telefone.

Evernote

Ova aplikacija funkciniše kao vaš lični asistent. Uz pomoć nje u svakom trenutku možete da zapišete ili izgovorite i snimite neku ideju ili misao, zatim da ih organizujete i pronađete u bilo kom trenutku.

Evernote omogućava da snimite zanimljive članke, linkove i fotografije, i da ih podelite sa prijateljima.

Recepti – Kuvar

Za sve ljubitelje kuhinje, postoji mnogo aplikacija o spremanju hrane. U vremenu kada ljudi jedva imaju vremenu da priušte sebi kvalitetan obrok, dobro dođe pomoć u vidu aplikacije.
Kada nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, možete da se oslonite na ovu aplikaciju.

Sadrži detaljno uputstvo za pripremu, kao i spisak namirnica.

Svaki obrok sadrži sliku, a radi lakše preglednosti, hrana je podeljena u kategorije.
Omiljene recepte možete i da sačuvate, a ono što želite možete i da podelite sa prijateljima.

My Diet Coach

Ako mučite muku sa kilogramima, ovo je jedna od najboljih aplikacija za mršavljenje. Uz pomoć nje bićete motivisaniji i brzo ćete izgubiti kilograme.

Aplikacija vam donosi izazove, razne podsetnike kao i motivacione fotografije, ali i obaveštavaće vas koliko ste bili uspešni u mršavljenju.

Pocket Yoga

Ako vodite računa o svom telu i svakodnevno vežbate jogu, ova aplikacija će vam u svakom trenutku ponuditi oko 150 raznih poza.

Osim toga, aplikacije pruža i glasovna i vizuelna upustva.