NAJBOLJI PRIJATELJI ČOVEKA: Čopor pasa robota pokazao neverovatnu snagu (VIDEO)

Američka kompanija "Boston Dynamics" naučila je svog robota Spot Mini novi trik, a ovaj put grupa robotskih pasa pokazala je kako mogu vući kamion.

printscreen/youtube.com/BostonDynamics

Do sada smo mogli vidjeti Spot Mini kako diže objekte, penje se uz stepenice, otvara vrata, bori se sa čovekom, radi salto… Sada je u novom videu prikazano deset robota koji obavljaju zajednički posao – vuku kamion.

Iz Boston Dynamics-a takođe su najavili da neće više proizvoditi Spot Mini, a kupovina robota biće omogućena samo izabranim kupcima. Robotski pas ustvari neće biti dostupan u slobodnoj prodaji.

Spot Mini prvi put je predstavljen 2017. godine kao napredna verzija svog prethodnika. Mnogi su tada prokomentarisali kako pas izgleda zastrašujuće, iako su ga iz Boston Dynamics-a uz njegove fleksibilne pokrete nastojali učiniti što prirodnijim. Robot je zamišljen kao asistent koji vlasniku može prikupljati i donositi razne objekte.

Podsećamo, Spot Mini težak je 30 kilograma, a visok otpriilike 0,84 metra. On je u potpunosti električni robot koji s jednim punjenjem može raditi 90 minuta.loading...