NAJNOVIJI iPhone menja tehnologiju IZ KORENA: Istrošila vam se baterija? NE TREBA VAM PUNJAČ!

iPhone
Pixabay.com

Kompanija Apple bi konačno trebalo da ispravi jednu od stvari kojoj mnogi zameraju njenim pametnim telefonima, a to je nedostatak bežičnog punjenja.

 

Apple bi tehnologiju bežičnog punjenja trebalo da uvede dolaskom novog iPhonea 8. Glasine o tome kruže već godinama, ali analitičar kompanije KGI Securities Ming-Či Kup tvrdi da će kompanija iz Kupertina ove godine predstaviti tri nova iPhonea bez kabla za punjenje.

Apple Watch već podržava magnetni kabl koji bezičnim putem puni ovaj pametni sat, dok iPhone nikad nije imao ovu mogućnost.

Iako se čini kao korak napred, bezična tehnologija je ranije bila problematična, jer je baterijama bilo potrebno više vremena za punjenje. Ipak, mnogi se nadaju da će Apple rešiti ovaj problem i da će iPhone 8 moći da se puni čak i kad je udaljen od izvora energije.

Ako planovi uspeju, tehnologija će postaviti nove standarde na tržištu. Appleov iPhone 8 će imati znatno drugačiji dizajn kako bi se sprečilo pregrejavanje, jer bežično punjenje povećava unutrašnju temperaturu pametnog telefona.

Novi 3D Touch modul bi mogao da bude skuplji za 5 dolara za Apple po telefonu, a već se spekuliše da će iPhone 8 da košta više od 1.000 dolara.loading...