NAJPAMETNIJA MASKA NA SVETU: Otkriva lice vlasnika i štiti od korona virusa (VIDEO)

Osim što efikasno prečišćava čestice iz vazduha, Razerova maska takođe "podstiče društvenu interakciju".

printscreen/youtube.com/R Λ Z Ξ R

Ovo je “najpametnija maska na svetu”, bar tako tvrdi poznati proizvođač kompjuterskih periferija namenjenih gejmerima Razer.

Maska za višekratnu upotrebu, nazvana “Project Hazel”, napravljena je od reciklirane plastike i opremljena N95 filterom (zbog čega je klasifikovana kao hirurški respirator).

A osim što efikasno prečišćava 95 odsto čestica iz vazduha, uključujući i korona virus, Razerova maska takođe “podstiče društvenu interakciju”, budući da je sa prednje strane providna pa sagovornici mogu da vide šta pričaju jedan drugom.

U masku je ugrađen i sistem koga čine mikrofon, pojačalo i zvučnik, koji pojačava govor onoga ko je nosi, pa razgovor sa maskom na licu neće biti nerazgovetan.

Maska dolazi sa posebnom kutijom koja ima dvostruku funkciju. Osim što se tokom stajanja u njoj pune baterije ovoga anti-korona gedžeta, kutija ima ugrađeno UV svetlo koje služi za sterilisanje maske.

Pretpostavlja se da će “Project Hazel” imati prateću mobilnu aplikaciju, pomoću koje će moći da se prati potrošnja baterije, podešava izlazna jačina zvuka, kao i funkcija svetlećih prstanova na obodima filtera.

Razerova maska je još uvek samo koncept finalnog proizvoda, pa o ceni, kao ni o tome da li će se uopšte naći na tržištu, za sada nema nikakvih informacija.