U ovom pametnom prstenu možete čuvati podatke o kreditnim karticama, korisnička imena i lozinke...

 

Pametno prstenje nije nova ideja, ali Token bi mogao značajno da promeni stvari i olakša nam život. Naime, ovaj biometrijski prsten može da se koristi za najrazličitije stvari – od otvaranja ulaznih vrata kuće ili stana, pokretanja automobila pa sve do plaćanja i logovanja na računarima.

Da tvorci Tokena nisu uspeli da sklope partnerstvo s velikim kompanijama poput MasterCarda, Microsofta, Visa, HID i drugih, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. HID je kompanija koja je zaslužna za gotovo 80 odsto takozvanih “keyless” sigurnosnih sistema. Čak i čitači kartica koje nije napravio HID, verovatno koriste neki njihov protokol, što znači da se Token lako može podesiti kao kartica za ulaz u kancelarije ili stanove, samo što se podaci o korisniku, umesto na kartici, nalaze na prstenu.

Još jedna od sjajnih opcija Tokena je mogućnost plaćanja, zahvaljujući partnerstvu s MasterCardom. U prsten možete čuvati podatke o kreditnim karticama, korisnička imena i lozinke, a pomoću prateće aplikacije moguće je dodavati nove informacije.

Prsten potvrđuje identitet korisnika pomoću skenera za otisak prsta koji se nalazi s njegove unutrašnje strane. Kada se prsten stavi na prst, skener potvrđuje identitet, a optički senzor prati da li je prsten i dalje na prstu te osobe. Međutim, kada se skine, korisnik će ponovo morati da potvrdi identitet pomoću skenera.

Prsten dolazi s postoljem za bežično punjenje i LED lampicom koja crvenim svetlom upozorava kad je baterija na 30 odsto kapaciteta. Baterija na ovom prstenu sa samo jednim punjenjem može potrajati čak tri sedmice.

Token je i vodootporan – do dubine od 50 metara, no uprkos svim prednostima, najveći problem ovog uređaja je njegova cena. Naime, za najjeftiniji model potrebno je izdvojiti 249 dolara, a za ekskluzivno izdanje od 14-karatnog roze zlata i crnog rodijuma – 299 dolara.loading...