NAJVEČI PAD U ISTORIJI: Milioni korisnika razočarani zbog problema na Fejsbuku i Instagramu

Više od 10 sata traju veliki problemi sa radom Facebook-a, a ovim problemom bili su pogođeni brojni korisnici širom sveta -  u SAD, Centralnoj i Južnoj Americi i Evropi, ali i u delovima Azije, najviše u Japanu.

Fejsbuk
Pixabay.com

Fejsbuk je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u istoriji. Ali, još uvek ima problema, javlja jutros CNN Biznis.

Veruje se da je to najveći prekid rada koja je ikada zadesio ovu društvenu mrežu.

Kako navodi portal Downdetector, koji prati rad popularnih sajtova na internetu, korisnici iz nekoliko zemalja prijavili su da imaju problema sa funkcionisanjem platforme.

– Problemi su počeli u 11.56 prema vremenu na istočnoj obali SAD – navodi se u izveštaju.

Facebook je putem Twittera morao da objasni šta se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Međutim, korisnici i drugih platformi koje su u vlasništvu ovo tehnološkog giganta – uključujući Instagram, Messenger i WhatsApp – prijavili su povremene probleme u pristupu uslugama i objavljivanju sadržaja.

Umesto selfija i ažuriranja statusa, mnogi su dobili poruku o grešci koja je glasila:

“Žao mi je, nešto je pošlo naopako. Radimo na tome da ovo popravimo što je brže moguće”.

Koliko su mnogi bili isfrustritani i besni, najbolje govori to što su na Tviteru napravili hešteg #FacebookDown i #InstagramDown. Ljudi su koristili ove oznake da bi postavili mimove i šale o popravci, spekulisali su o uzrocima ovog kvara i davali su savete kako da kompanije prežive bez ove aplikacije.loading...