NALOG ĆE OSTATI NETAKNUT: Viber omogućio korisnicima da promene karticu BEZ GUBITKA PODATAKA!

Viber
promo

Popularna aplikacija za razmenu poruka Rakuten Viber jeste važna novina koja će korisnicima širom sveta omogućiti da prebace svoj Viber nalog na drugi broj. Tako će milioni korisnika moći da sačuvaju sve svoje podatke, uključujući kompletnu prepisku njihovih četova, preuzete pakete stikera i Viber Out kredit.

 

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, uvodi važnu novinu koja će omogućiti korisnicima da bez gubitka podataka, promene svoj broj mobilnog telefona kao i mobilni uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju.

Ova novina odslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da pritom mogu da zamene broj na istom uređaju. To je nešto što je veoma često i potrebno korisnicima. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i automatski pokrenuti meni za promenu telefonskog broja. U nekoliko prostih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu najpre će proći sve korake u meniju za promenu broja telefona na njihovom starom uređaju. Kada to završe moći će da  ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promeni broj, Viber će o tome automatski izvestiti sve njegove
kontakte, što će im omogućiti da sačuvaju taj novi broj u svojim imenicima.

– Promena telefonskog broja je česta pojava – čak i redovna u nekim zemljama. Stoga smo želeli da obezbedimo našim korisnicima mogućnost da u potpunosti sačuvaju kompletnu prepisku njihovih četova, podataka i sadržaja – ako već razmišljaju o takvim promenama – napomenuo je Đamel Agaua, generalni direktor aplikacije Rakuten Viber.