NAMERNO ILI…? “Apple USPORAVA starije iPhone modele zbog izlaska NOVIH” – STIGLE PRVE TUŽBE!

Ajfon
Pixabay.com

Pre neki dan se otkrilo kako Apple softverski usporava starije iPhone modele pod izgovorom osiguravanja boljeg korisničkog iskustva. Na prve tužbe nije trebalo dugo čekati.

 

Kolikog će maha ovo uzeti tek ćemo videti, ali s obzirom da je reč o Amerikancima, koji obožavaju da se tuže, neće začuditi ako početkom 2018. izvršni direktor kompanije, Tim Kuk, bude imao dodatnog razloga za nervozu.

Za sada je dvoje njih u Los Angelesu, izvesni Stefan Bogdanovich i Dakota Speas, tužilo Apple zbog “namernog usporavanja starijih iPhone-a po izlasku novih modela”. Tako bi se otprilike se engleskog prevelo to što njih dvoje zameraju Apple-u.

Da podsetimo, Apple je priznao kako se iPhone uređajima sa starijim baterijama softverski spušta takt procesora, kako bi sprečili probleme sa preopterećenjem i osigurali kvalitetno korisničko iskustvo. Neki su otkrili i da se posle zamene baterije, takt procesora vraća na onaj originalni.

Mnogi će u tome naravno iščitati da Apple to namerno radi kako bi korisnike naterao na kupovinu novih modela.

Ovo dvoje koji su Apple do sada tužili, u svojim tužbama tvrde kako Apple to pri kupovini iPhone-a, što se smatra svojevrsnim potpisivanjem ugovora, nije najavio niti ih je o tome kasnije obavestio ni tražio dopuštenje.