NASLEDNIK POPULARNIH MODELA: Najnoviji iPhone biće jeftiniji od ostalih

Ako pratite Apple iPhone oznake redovno, onda znate da jedna fali, a sad je poznato i zašto je preskočena.

Ajfon
Pixabay.com

Početkom ili sredinom marta Apple će najaviti, pišu strani mediji, najnoviji iPhone, koji će biti jeftiniji, ali će imati najnovije funkcije.

Taj model imaće oznaku iPhone 9, oznaka, koja u Apple nomenklaturi trenutno nedostaje i biće, zapravo naslednik iPhone SE modela (neki i dalje misle da će biti iPhone SE2).

Cena ovog uređaja biće niža od aktuelnih iPhone modela, ali će biti daleko od povoljne, kad se posmatraju uređaji u istom rangu. Zapravo, karakteristike ovog uređaja uopšte neće biti loše.

GSMArena piše da će imati Apple 13 Bionic čip, koji će ga učiniti aktuelnim dugim nizom godina, a vratiće se i Touch ID dugme, koji Apple fanovi i dalje vole.

Telefon će biti izrađen od aluminijuma, imaće jednu naprednu kameru pozadi i spreda, a ekran će biti i dalje među iPhone korisnicima popularna dijagonala od 4,7 inča tj. oko 12 centimetara.

Navodno, proizvodnja iPhone 9 telefona je već počela i u prodaji će biti odmah nakon najave, a Apple planira da tokom 2020. godine proda neverovatnih 30 miliona ovih telefona, što je samo prvi kontingent naručenih modela.

Cena iPhone 9 je 399 evra, navodno za model od 64 gigabajta.loading...