Početkom ili sredinom marta Apple će najaviti, pišu strani mediji, najnoviji iPhone, koji će biti jeftiniji, ali će imati najnovije funkcije.

Taj model imaće oznaku iPhone 9, oznaka, koja u Apple nomenklaturi trenutno nedostaje i biće, zapravo naslednik iPhone SE modela (neki i dalje misle da će biti iPhone SE2).

Cena ovog uređaja biće niža od aktuelnih iPhone modela, ali će biti daleko od povoljne, kad se posmatraju uređaji u istom rangu. Zapravo, karakteristike ovog uređaja uopšte neće biti loše.

GSMArena piše da će imati Apple 13 Bionic čip, koji će ga učiniti aktuelnim dugim nizom godina, a vratiće se i Touch ID dugme, koji Apple fanovi i dalje vole.

Telefon će biti izrađen od aluminijuma, imaće jednu naprednu kameru pozadi i spreda, a ekran će biti i dalje među iPhone korisnicima popularna dijagonala od 4,7 inča tj. oko 12 centimetara.

Navodno, proizvodnja iPhone 9 telefona je već počela i u prodaji će biti odmah nakon najave, a Apple planira da tokom 2020. godine proda neverovatnih 30 miliona ovih telefona, što je samo prvi kontingent naručenih modela.

Cena iPhone 9 je 399 evra, navodno za model od 64 gigabajta.loading...