NE GUBITE VREME NA GUGLANJE: Aplikacija otkriva sve o filmu koji upravo gledate

Koliko vam se puta dogodilo da gledate neki film i ne možete da se setite imena glumca. Naravno, odmah uzimate mobilni i "guglate".

Pixabay

A šta ako postoji mobilna aplikacija kojom se može skenirati bilo koji video sadržaj i u sekundi dobiti informacija povezana s tim sadržajem. Reč je o aplikaciji ExRey zagrebačkog startapa Beyond Seen Screen.

– To je nešto kao Shazam za video. Otvorimo aplikaciju, usmerimo mobilni prema ekranu, kratko skeniramo video i odmah dobijemo sve informacije – kažu za Novac.hr osnivači Mario Drevenšek, Miroslav Zarić i Krešimir Puljić.

Znači, ako gledamo dokumentarac ili film koji se bazira na istinitim događajima i želimo dodatno da istražimo priču, ili gledamo fudbalsku utakmicu i želimo dodatne informacije o klubovima ili statistici, aplikacijom ExRey skeniramo videosadržaj i dobijemo informacije i linkove na sadržaj koji bi nas mogao zanimati.

Izumitelji kažu da je aplikacija ExRey dovršena, funkcionalna i dostupna za skidanje na mobilne telefone. Testirali su je na više od 100 modela pametnih telefona, a proizvod je zasad u beta fazi iako je procenat prepoznavanja videosadržaja visokih 96%. To znači da treba još malo usavršavanja – treba poraditi na prikazu informacija, a za to će im trebati još nekoliko meseci.
Međutim, isto kao i sa Shazamom, u aplikaciju će uvijek biti moguće ubacivati nove informacije i nove sadržaje. Sve dok se novi sadržaji proizvode, mogućnosti su neograničene. Skenirati se može, napominju, ne samo televizija nego bilo koji ekran i bilo koji video.
– Marketinški potencijal ExReya, ali i onaj za plasiranje proizvoda je ogroman. Setite se samo filmova o Džejmsu Bondu u kojima su se suptilno plasirali skupi automobili, satovi i odela – podseća Drevenšek.
Ulazak u takve informacije preko ExReya može biti još brži i precizniji. Sa druge strane otvara se prostor za saradnju s brojnim online trgovcima. ExRey je zapravo pretraživač, isto kao i Google, ali kroz videomaterijale.

Korisnici koji danas skinu aplikaciju mogu je isprobati na više od 500 dokumentaraca i filmova, kao i 30-ak novih filmskih trailera.loading...